Smetanové penne s krevetami a krůtím masem
55 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí prsa
- 6lžicVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůFazole
- 50gramůKrevety tygří - loupané
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůTěstoviny Penne
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
217 mg
Cukr
864 mg
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nakrájíme na proužky, vložíme do zapékací mísy, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Maso zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia doměkka.
- 2Krůtí maso necháme vychladnout a proužky rozdělíme napůl. Šťávu z masa odložíme stranou.
- 3Fazole uvaříme doměkka, slijeme z nich vodu a odstraníme vnější bílou slupku.
- 4Na pánvi na mírném ohni rozmrazíme krevety, přimícháme mouku a opatrně spojíme. Za stálého míchání vaříme ještě asi 2 minuty.
- 5Smetanu zředíme šťávou z masa, přidáme krevety a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne omáčka.
- 6Přidáme fazole, osolíme, opepříme, přidáme krůtí maso, prohřejeme a ihned podáváme s horkými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.