Smetanové řezy s pórkem
40 min.
Ingredience
- 3kusyPórek
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 5lžicSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyListové těsto
- 60gramůŠunka dušená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Plátky těsta necháme roztát, každý rozdělíme na čtyři díly, které rozválíme na čtverce. Necháme ještě 10 minut odpočívat.
- 2Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, vaříme v osolené vodě při bodu varu asi 8-10 minut. Vmícháme smetanu, pepř a nastrouhaný muškátový květ.
- 3Šunku nakrájíme na kostičky, pórkový krém rozdělíme na jednotlivé čtverce těsta. Posypeme nakrájenou šunkou a nastrouhaným parmezánem. Okraje těsta potřeme žloutkem.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Hotové ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.