Smetanové těstoviny s parmezánem
15 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Tagliatelle
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.