Smetanové těstoviny s parmezánem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
221 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.