Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata
55 min.
Ingredience
- 85gramůČokoláda 70% kakao
- 45gramůVišně
- 2lžíceCitronová kůra
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceSherry brandy
- 0,2šálekCukr moučkový
- 2šálkySmetana 33% (šlehačka)
- 310gramůSýr Ricotta
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout.
- 2Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
- 3Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku.
- 4Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.