Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
  • 3
    Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku.
  • 4
    Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.