Šmorn
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 4lžícePšeničná krupice
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Vápník
324 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka (6 dl voda). Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 lžíce krupice, sůl a směs promneme, až se utvoří žmolky. V pánvi si nasucho opražíme dorůžova další 2 lžíce krupice a přidáme ji k bramborům a znovu prsty promícháme. Těsto dáme do sádlem (1 lžíce) vymaštěného pekáčku. Na plotně těsto za stálého míchání prohřejeme, polijeme rozpuštěným sádlem (3 lžíce) a dáme ho do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 220°C přibližně 6-10 minut.
- 2Šmorn rozdělíme na talíře a podáváme ho s podmáslím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.