Šmorn

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Vápník
324 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka (6 dl voda). Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 lžíce krupice, sůl a směs promneme, až se utvoří žmolky. V pánvi si nasucho opražíme dorůžova další 2 lžíce krupice a přidáme ji k bramborům a znovu prsty promícháme. Těsto dáme do sádlem (1 lžíce) vymaštěného pekáčku. Na plotně těsto za stálého míchání prohřejeme, polijeme rozpuštěným sádlem (3 lžíce) a dáme ho do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 220°C přibližně 6-10 minut.
  • 2
    Šmorn rozdělíme na talíře a podáváme ho s podmáslím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.