Smrže s krémovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C. Smrže ponoříme přibližně na 5 minut do studené, řádně osolené vody (abychom z hub vypudili případný hmyz). Následně houby řádně opláchneme a osušíme. Velké smrže překrojíme napůl, malé nekrájíme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo. Přihodíme houby a za stálého míchání je dusíme 15 minut. Zhruba v polovině dušení je osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
  • 3
    Následně je zalijeme zakysanou smetanou a koňakem, směs důkladně promícháme. Povaříme ji na mírném plameni, dokud nevznikne hladká krémovitá směs.
  • 4
    Komínky z listového těsta vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 5 minut. Po vyjmutí je naplníme houbovým krémem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.