Smrži na smetaně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
345 mg
Cukr
638 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smrže namočíme do vody.
  • 2
    Omáčku připravíme tak, že na másle osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme smrže, které orestujeme. Orestované smrže s šalotkou podlijeme procezeným výluhem ze smržů, bílým vínem a koňakem. Do máslové omáčky přimícháme žloutek a zakysanou smetanu. Poté přilijeme k uvařeným smržům. Vše za stálého míchání prohřejeme a dle chuti opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.