Smrži na smetaně
35 min.
Ingredience
- 15gramůSmrže sušené
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 2centilitryVíno bílé
- 100gramůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1centilitrKoňak Armaňak
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
345 mg
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve smrže namočíme do vody.
- 2Omáčku připravíme tak, že na másle osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme smrže, které orestujeme. Orestované smrže s šalotkou podlijeme procezeným výluhem ze smržů, bílým vínem a koňakem. Do máslové omáčky přimícháme žloutek a zakysanou smetanu. Poté přilijeme k uvařeným smržům. Vše za stálého míchání prohřejeme a dle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.