Snadné indické kuře se zelným salátem
85 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžičkyKmín drcený
- 2kusyLimetka
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1hrstKoriandr celý
- 1kusCitrony
- 4kusyKuřecí stehna
- 0,5kusZelí hlávkové červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šťávu z limetek, stonky koriandru, mletý kmín, citrónovou kůru a olej smícháme.
- 2Kuřecí stehna, bez kůže, třikrát nařízneme, posypeme kurkumou a polovinou limetkové směsi. Necháme minimálně 15 minut marinovat.
- 3V troubě na 200°C pečeme asi 50 minut.
- 4Červené zelí a mrkev, nakrájíme, smícháme se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru.
- 5Podáváme ke kuřeti. Jako příloha může být rýže nebo indický chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.