Šneci z celozrnného těsta

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůVoda pitná
    • 350gramůMouka špaldová celozrnná
    • 50gramůMouka sójová plnotučná
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaMelasa
    • 20gramůDroždí
    • 50gramůMandle
    • 100gramůSlunečnice - semena
    • 50gramůDýňová semínka
    • 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slunečnicovými semínky je lehce opražíme. Opražené pak smícháme se semínky dýně.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchané oba druhy mouky a uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu melasu.
  • 3
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 5
    Pracovní plochu posypeme moukou a směsí semínek a mandlí. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme váleček, dlouhý přibližně 15 centimetrů, který obalíme ve směsi semínek a mandlí. Válečky stočíme do podoby šneka a přendáme je na vymazaný plech.
  • 6
    Plech se šneky vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.