Šneci z celozrnného těsta
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 350gramůMouka špaldová celozrnná
- 50gramůMouka sójová plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMelasa
- 20gramůDroždí
- 50gramůMandle
- 100gramůSlunečnice - semena
- 50gramůDýňová semínka
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slunečnicovými semínky je lehce opražíme. Opražené pak smícháme se semínky dýně.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchané oba druhy mouky a uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu melasu.
- 3Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
- 5Pracovní plochu posypeme moukou a směsí semínek a mandlí. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme váleček, dlouhý přibližně 15 centimetrů, který obalíme ve směsi semínek a mandlí. Válečky stočíme do podoby šneka a přendáme je na vymazaný plech.
- 6Plech se šneky vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.