Sněhové noky s vanilkovým krémem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Cukr
62 g
Vápník
157 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a svaříme ji v mléce. Odstavíme z ohně.
  • 2
    Žloutky utřeme se 150 g cukru, vložíme do horké vodní lázně a přimícháme mléko. Vše chvíli prohříváme, vyjmeme, vložíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.
  • 3
    Krém rozdělíme na 4 talíře.
  • 4
    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme 50 g cukru. Dvěma navlhčenými lžícemi ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do menšího množství vařící vody a po necelé minutě je obrátíme. Po další 1/2 minutě noky vyjmeme a po okapání upravíme na krém na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.