Sněhové noky s vanilkovým krémem
30 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 6kusůVejce slepičí
- 375mililitrůMléko polotučné
- 250gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Cukr
62 g
Vápník
157 mg
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a svaříme ji v mléce. Odstavíme z ohně.
- 2Žloutky utřeme se 150 g cukru, vložíme do horké vodní lázně a přimícháme mléko. Vše chvíli prohříváme, vyjmeme, vložíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.
- 3Krém rozdělíme na 4 talíře.
- 4Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme 50 g cukru. Dvěma navlhčenými lžícemi ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do menšího množství vařící vody a po necelé minutě je obrátíme. Po další 1/2 minutě noky vyjmeme a po okapání upravíme na krém na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.