Sněhový kávový dort s pistáciemi
80 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 310gramůCukr moučkový
- 220gramůMandle
- 1špetkaVanilka mletá
- 20gramůStrouhanka
- 1špetkaCitronová kůra
- 10gramůPistácie
- Krém
- 3kusyVejce slepičí
- 310gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKáva Espresso
- Na papír
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbylý cukr společně se strouhanými mandlemi, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a strouhankou.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme máslem, položíme na něj 3 obruče z dortových forem, do nich rozetřeme těsto a zvolna upečeme.
- 3Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody postavíme misku se základem krému a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
- 4Papír s upečenými plackami těsta potřeme vodou, odstraníme ho, těsto necháme vychladnout a naplníme částí krému. Zbytek krému vložíme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme sekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.