Sněhový koláč s ovocem

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme bílky, přidáme špetku soli a vyšleháme řidší sníh. Za stálého šlehání postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozprostřeme sněhovou hmotu, vložíme do mírně vyhřáté trouby a při 140°C pečeme asi 80 minut. Troubu vypneme a necháme sníh chladnout v zavřené troubě.
  • 2
    V míse smícháme pokrájené jahody s malinami, přimícháme na kostičky nakrájené broskve, meruňky, nasypeme rovnoměrně na vychladlý koláč, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.