Sněhový koláč s ovocem
100 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 180gramůCukr krupice
- 200mililitrůŠlehačka ve spreji
- 50gramůJahody zahradní
- 50gramůMaliny
- 50gramůBroskve
- 50gramůMeruňky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme bílky, přidáme špetku soli a vyšleháme řidší sníh. Za stálého šlehání postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozprostřeme sněhovou hmotu, vložíme do mírně vyhřáté trouby a při 140°C pečeme asi 80 minut. Troubu vypneme a necháme sníh chladnout v zavřené troubě.
- 2V míse smícháme pokrájené jahody s malinami, přimícháme na kostičky nakrájené broskve, meruňky, nasypeme rovnoměrně na vychladlý koláč, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.