Sójové maso se zázvorem a žampióny
50 min.
Ingredience
- Ostatní ingredience
- 2kusyPórek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika oranžová
- 2lžíceZázvor celý
- 3lžíceOlej olivový
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř zelený mletý
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 1hrstOřechy burské pražené
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSolamyl
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusChilli paprička
- Vařené sójové plátky
- 80plátkůSójové plátky
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusMasox
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit kostku masoxu, po 5 minutách vaření vysypeme do vroucí vody celé balení sójových plátků a bez pokličky je vaříme pomalu 15-17 minut. Poté je scedíme, v sítu je vymačkáme a necháme odkapat.
- 2Očištěné omyté pórky a žampióny nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky a malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka se žebry, papriky pokrájíme na proužky a 1/2 chilli papričku posekáme nadrobno. Čerstvý zázvor a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Ve woku pořádně rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání krátce orestujeme zázvor s česnekem s chilli papričkou, přibližně po 1 minutě přidáme odkapané sojové plátky a znovu vše restujeme 2 minuty. Pak přidáme pórek, papriky a žampióny. Restujeme další 2 minuty. Vše osolíme, posypeme pepřem. Přimícháme ústřicovou omáčku do které jsme si předem zamíchali 1 lžičku Solamylu. Smažíme a mícháme další 2 minuty a těsně před podáváním přimícháme burské oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.