Sójové maso se zázvorem a žampióny

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit kostku masoxu, po 5 minutách vaření vysypeme do vroucí vody celé balení sójových plátků a bez pokličky je vaříme pomalu 15-17 minut. Poté je scedíme, v sítu je vymačkáme a necháme odkapat.
  • 2
    Očištěné omyté pórky a žampióny nakrájíme na tenké plátky. Omyté papriky a malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka se žebry, papriky pokrájíme na proužky a 1/2 chilli papričku posekáme nadrobno. Čerstvý zázvor a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Ve woku pořádně rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání krátce orestujeme zázvor s česnekem s chilli papričkou, přibližně po 1 minutě přidáme odkapané sojové plátky a znovu vše restujeme 2 minuty. Pak přidáme pórek, papriky a žampióny. Restujeme další 2 minuty. Vše osolíme, posypeme pepřem. Přimícháme ústřicovou omáčku do které jsme si předem zamíchali 1 lžičku Solamylu. Smažíme a mícháme další 2 minuty a těsně před podáváním přimícháme burské oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.