Sorbet z červené řepy s vodkou
65 min.
Ingredience
- 250gramůČervená řepa
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceVodka
- 4kusyTymián čerstvý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.
- 2Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.
- 3Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.
- 4Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.