Soté s vepřovými ledvinkami
65 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové ledvinky
- 200gramůVepřová kýta
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 400mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
942 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, vykrájíme močovody, ledvinky nakrájíme na nudličky a necháme stát v mléce. Poté ledvinky několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na jemno, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
- 2Na másle s olejem osmažíme všechno maso, přidáme zpěnit cibuli, žampiony, směs opepříme a za občasného míchání dusíme. Když je maso měkké, přidáme sůl, vmícháme smetanu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.