Soté z kuřete se žampiony
55 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůŠalotka
- 1lžíceEstragon
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 180gramůAnglická slanina
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- 1,3kilogramyKuře
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
104 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.
- 2Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
- 3Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.
- 4Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.
- 5Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.