Soté z kuřete se žampiony

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
104 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.
  • 2
    Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.
  • 3
    Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.
  • 4
    Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.
  • 5
    Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.