Šoulet s pečenými husími prsy
65 min.
Ingredience
- 250gramůHrášek
- 250gramůKroupy ječné
- 1špetkaKmín celý
- 2kusyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 50gramůMajoránka
- 5kusůRajčata
- 5kusůOkurky
- 3lžíceSádlo škvařené
- 400gramůHusí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
19 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očistíme husí prsa, osolíme je a okmínujeme. Na pánev vložíme lžíci husího sádla a rozpálíme. Vložíme kůží dolů husí prsa a prudce je z obou stran opečeme.
- 2Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme kroupy, které jsme předtím namočili přes celou noc, aby změkly.
- 3Nachystáme pekáček, který lehce vytřeme sádlem. Na dno pekáče nasypeme část nadrobno nakrájené cibulky, položíme rozpůlenou paličku česneku a naskládáme celá rajčátka. Navrch položíme prsa, která přelijeme omastkem, jenž nám zbyl po pečení prsou na pánvi. V ruce rozemneme majoránku a posypeme jí husí prsa. Několik stroužků česneku rozkrájíme na plátky a naskládáme na husí prsa. Předehřejeme troubu na 130 ° C. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut.
- 4Na pánev dáme lžíci sádla, nadrobno nasekaný zbytek cibulky a nakrájené zbylé stroužky česneku. Rozpálíme a přidáme kroupy, z nichž jsme slili vodu. Přidáme k nim rozmražený hrášek a rozemnutou majoránku, lehce osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.
- 5Z trouby vyndáme pekáč s masem. Vyjmeme z pekáče rozpůlený celý česnek a rajčátka. Šouletem zasypeme husí prsa. Přisypeme ještě trochu majoránky a vložíme na dalších deset minut do trouby.
- 6Šoulet s prsy podáváme s kyselými okurkami, které kvůli lepší stravitelnosti můžeme oloupat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.