Souvlaky
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 0,5decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky o velikosti 4 - 5 cm.
- 2Maso dáme do mísy a přelijeme jej olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali bílé víno, sůl, pepř, tymián a majoránku.
- 3Přidáme bobkový list a šťávu z citronu.
- 4Vše dobře promícháme a dáme na 12 hodin odležet do chladničky.
- 5Před grilováním maso vyjmeme z marinády, aby odkapalo.
- 6Grilujeme na roštu 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.