Špagetová omeleta
33 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny na omeletu
- 50gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 35gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2špetkySůl
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžičkaOlej olivový
- 4kusyRajčata Cherry
- 4kusyŘedkvička
- Špagety
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 50gramůŠpagety celozrnné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní špagety a podle návodu je uvaříme al dente - na skus. Poté je scedíme, vychladlé pokrájíme na menší kusy a dáme je do mísy.
- 2Omytou čerstvou bazalku a petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr jemně nastrouháme do mísy. Přidáme šunku pokrájenou na malé nudličky, jedno celé vejce, bylinky, 2 špetky chilli, sůl podle chuti, vše smícháme a přidáme ke špagetám.
- 3Ve větší rozehřáté teflonové pánvi si dno potřeme olejem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do směsi se špagetami. Pak špagetové těsto nalijeme do pánve a usmažíme omeletu, z každé strany dozlatova.
- 4Na talíř dáme opečenou omeletu, ozdobíme ji rozkrájenými cherry rajčaty, na plátky pokrájenými ředkvičkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.