Špagetová paštika
70 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 8kusůVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠpagety
- 60gramůSýr Čedar
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si 6 formiček na paštičky a vytřeme je máslem. Dno formiček vyložíme papírem na pečení.
- 2Nakrájenou cibuli smažíme na másle a oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme okapaný špenát a krátce jej podusíme. Asi po 1 minutě odstavíme a necháme vychladnout, potom vmícháme vejce, smetanu, uvařené těstoviny, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Směsí naplníme připravené formičky, které vložíme do pekáče. Nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Zapékáme 30-35 minut do ztuhnutí. Během pečení můžeme formičky zakrýt alobalem, aby povrch paštiček příliš nezhnědl. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím dřívka, zda jsou paštičky hotové. Po vytažení musí být dřívko čisté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.