Špagetová paštika

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si 6 formiček na paštičky a vytřeme je máslem. Dno formiček vyložíme papírem na pečení.
  • 2
    Nakrájenou cibuli smažíme na másle a oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme okapaný špenát a krátce jej podusíme. Asi po 1 minutě odstavíme a necháme vychladnout, potom vmícháme vejce, smetanu, uvařené těstoviny, nastrouhané sýry, sůl a pepř. Směsí naplníme připravené formičky, které vložíme do pekáče. Nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Zapékáme 30-35 minut do ztuhnutí. Během pečení můžeme formičky zakrýt alobalem, aby povrch paštiček příliš nezhnědl. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím dřívka, zda jsou paštičky hotové. Po vytažení musí být dřívko čisté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.