Špagetový nákyp s parmskou šunkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 250gramůŠunka parmská
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 250mililitrůOmáčka bešamelová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
225 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety, scedíme a odložíme stranou.
- 2Troubu předehřejeme na 220°C. Připravíme si plátky parmské šunky a ementál nastrouháme nahrubo. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 3Do zapékací mísy střídavě vrstvíme špagety, plátky parmské šunky a bešamelovou omáčku, poslední vrstvou budou špagety, které posypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
- 4Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.