Špagetový salát s parmskou šunkou
27 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety
- 1lžíceOlej rostlinný
- 150gramůTuňák v oleji
- 200gramůŠunka parmská
- 2lžíceKapary
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPasta z ančoviček
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMáta
- 1lžíceBazalka
- 2špetkySůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
34 mg
Cukr
83 mg
Postup přípravy
- 1Špagety rozlámeme na malé kousky a vaříme je ve vroucí osolené vodě s olejem podle návodu na obalu. Poté je propláchneme, slijeme a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. Odložíme do salátové mísy.
- 2Tuňáka osušíme a rozdělíme na kousky, parmskou šunku nakrájíme na proužky. Do salátové mísy ke špagetám přidáme tuňáka, parmskou šunku a kapary a pořádně promícháme.
- 3V menší misce smícháme žloutek, pastu z ančoviček, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do směsi přidáme olivový olej a najemno nasekanou mátu s bazalkou. Směs důkladně promícháme se špagetami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.