Špagety boloňské
35 min.
Ingredience
- 60gramůSůl
- 900gramůŠpagety, Makarony
- 1litrVoda pitná
- 200gramůTuk
- 1000gramůRajčata
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůKečup
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.
- 2Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.
- 3Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.
- 4Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.