Špagety carbonara
40 min.
Ingredience
- 8kusůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1620 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
110 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme.
- 3V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.