Špagety po italsku na slanině s vejci
35 min.
Ingredience
- 160gramůPancetta
- 4lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyPetržel hladkolistá
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Vařené špagety
- 4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 350gramůŠpagety bezvaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Vláknina
33 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu).
- 3Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.