Špagety po italsku na slanině s vejci

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Vláknina
33 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu).
  • 3
    Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.