Špagety po římsku
25 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 175gramůPancetta
- 150mililitrůVíno bílé
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůŠpagety
- 4litryVoda pitná
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu. Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme. V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.