Špagety s chřestem

34 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní tuhé konce (přibližně 2cm) a škrabkou na zeleninu nakrájíme podélně silnější plátky, které si odložíme do misky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, odložíme do misky a dochutíme pepřem 4 barev a solí. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, které osmažíme na másle dozlatova.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu uvaříme špagety na skus (al dente). Když špegety scedíme, odložíme je do mísy a vývar z nich zachytíme do druhého hrnce. Odebereme z něj 1dl vývaru na omáčku, kterou si připravíme v malém rendlíku. Přidáme změklé máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Vše důkladně promícháme a uchováme teplé.
  • 3
    Vývar ze špaget přivedeme znovu k varu, vložíme do něj nakrájené plátky chřestu, které jakmile přejdou varem, ihned scedíme a přimícháme je do mísy ke špagetám. Špagety přelijeme omáčkou, promícháme a hned je dáváme na talíře. Každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme kostičkami rohlíku a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.