Špagety s chřestem
34 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1kusRohlíky bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Ochucený sýr
- 100gramůSýr kozí
- 4špetkyPepř 4 barev
- 2špetkySůl bylinková
- Omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžičkyBalsamico ocet
- Vařené špagety
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 400gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní tuhé konce (přibližně 2cm) a škrabkou na zeleninu nakrájíme podélně silnější plátky, které si odložíme do misky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, odložíme do misky a dochutíme pepřem 4 barev a solí. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, které osmažíme na másle dozlatova.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu uvaříme špagety na skus (al dente). Když špegety scedíme, odložíme je do mísy a vývar z nich zachytíme do druhého hrnce. Odebereme z něj 1dl vývaru na omáčku, kterou si připravíme v malém rendlíku. Přidáme změklé máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Vše důkladně promícháme a uchováme teplé.
- 3Vývar ze špaget přivedeme znovu k varu, vložíme do něj nakrájené plátky chřestu, které jakmile přejdou varem, ihned scedíme a přimícháme je do mísy ke špagetám. Špagety přelijeme omáčkou, promícháme a hned je dáváme na talíře. Každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme kostičkami rohlíku a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.