Špagety s fenyklem a lososem
45 min.
Ingredience
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůLosos - filety
- 2lžíceJíška instantní
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 3Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.
- 4Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.