Špagety s fenyklem a sardelkami

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardelky očistíme. Fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Uschováme si trochu nati. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli.
  • 2
    Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě za občasného zamíchání vařečkou na něm osmažíme cibuli a fenykl tak, aby neztmavl. Přidáme sardelky, osolíme, opepříme a necháme je několik minut smažit.
  • 3
    Mezitím v hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, mírně ji osolíme a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je, jakmile budou al dente, dáme do polévkové mísy, promícháme s omáčkou se sardelkami, ozdobíme fenyklovou natí, kterou jsme si uschovali, a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.