Špagety s fenyklem a sardelkami
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 320gramůŠpagety, Makarony
- 200gramůSardelové řezy
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sardelky očistíme. Fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Uschováme si trochu nati. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli.
- 2Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě za občasného zamíchání vařečkou na něm osmažíme cibuli a fenykl tak, aby neztmavl. Přidáme sardelky, osolíme, opepříme a necháme je několik minut smažit.
- 3Mezitím v hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, mírně ji osolíme a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je, jakmile budou al dente, dáme do polévkové mísy, promícháme s omáčkou se sardelkami, ozdobíme fenyklovou natí, kterou jsme si uschovali, a hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.