Špagety s hráškem a jarními cibulkami
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCibulka jarní
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 125mililitrůVíno bílé
- 155gramůHrášek
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 4plátkyAnglická slanina
- 5litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě.
- 3Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout.
- 4Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.
- 5Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.