Špagety s játry
30 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže sušené
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 350gramůJátra krůtí
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 40plátkůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 70gramůSýr Parmezán
- 15gramůMajoránka
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme podle návodu ve slané vodě. Oloupeme cibuli,
- 2posekáme. Smrže necháme změknout ve vlažné vodě.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vyjmeme smrže z vody a necháme okapat.
- 4Rozpustíme máslo na pánvi a zlehka v ní osmahneme smrže společně s cibulí a rajčaty. Osolíme a opepříme.
- 5Játra opereme a poklepem utěrkou osušíme, nakrájíme na kostky. Pak přidáme ke směsi smržů a rajčat a přibližně 8 minut podusíme. Ještě jednou osolíme a opepříme.
- 6Vyjmeme játra a odstavíme do tepla. Směs smržů a rajčat podlijeme vývarem a vydusíme do hustší šťávy. Nakrájíme sušené hovězí maso na nudličky a zamícháme do omáčky. Špagety podáváme s omáčkou, játry, zdobené parmezánem a majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.