Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 4kusyKlobása ostravská
- 250gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 100gramůČočka červená
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Probereme špenát a tvrdé stonky vyhodíme. Listy omyjeme a vložíme je do velkého hrnce. Na silném plamenu necháme špenát spařit, přitom špenát několikrát promícháme.
- 2Špenát necháme částečně vychladnout a nahrubo ho nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Ostravské klobásy vymačkáme ze střívek, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do pánve. Dohněda je opečeme na silném ohni. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- 3Na pánev ke knedlíčkům přidáme čočku a za stálého míchání smažíme zhruba 1 minutu. Přidáme špenát, zalijeme vývarem a smetanou a necháme projít varem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety upravíme na talíře, přidáme knedlíčky se zeleninou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.