Špagety s koprovou omáčkou a lososem
40 min.
Ingredience
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 1kusŠalotka
- 50mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůLosos - filety
- 1špetkaCukr moučkový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKopr čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme olej, přidáme jemně posekanou šalotku a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou, za stálého míchání krátce podusíme. Rozředíme vínem, vývarem, necháme 3 minuty povařit.
- 2Špagety uvaříme do měkka, slijeme, necháme stranou.
- 3Do omáčky přidáme smetanu, kopr, promícháme a necháme 3 minuty povařit. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
- 4Plátky lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2 cm dlouhé proužky, ty rozdělíme ještě na kusy.
- 5V pánvi rozpálíme olej, lososa asi minutu opékáme. Vyjmeme a vložíme do omáčky, necháme krátce odpočinout.
- 6Podáváme se špagetami.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.