Špagety s krevetami a paprikou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
572 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Část vody z těstovin odložíme stranou.
  • 2
    Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a vyloupeme - na břišní straně nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme. Očistíme menší cibuli, nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibulku, osmahneme ji do sklovata. Poté přidáme pokrájenou papriku, kterou osolíme a na mírném ohni podusíme do měkka.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme zbylé 3 lžíce olivového oleje a krátce na něm osmažíme krevety. Podlijeme vínem, osolíme a na silném ohni vaříme 3 minuty. Ke krevetám vsypeme dušenou papriku, krátce povaříme.
  • 4
    Na pánev přidáme uvařené špagety a petrželku, kterou jsme předem nasekali. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni prohřejeme. Posypeme čerstvě mletým bílým pepřem, rozdělíme na talíře podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.