Špagety s krůtou a sýrovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
904 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme 1/3 množství másla, vložíme krůtí prsa nakrájená na tenké proužky. Osolíme a vydatně opepříme. Maso smažíme 5 minut na mírném ohni. Když je maso bílé, vložíme nakrájené proužky nakládané pečené papriky a promícháme. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 2
    Troubu zahřejeme na 180 °C. Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  • 3
    Mezitím na pánvi, na které se smažilo maso, zahřejeme zbytek másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme 2 minuty, teplotu zvýšíme na střední stupeň.
  • 4
    Postupně přiléváme horké mléko, po každém přilití řádně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme 2/3 nastrouhaného parmezánu a sušenou hořčici. Dle chuti osolíme a opepříme. Omáčku odstavíme z plotny.
  • 5
    Hotové těstoviny promícháme s 1/2 množství omáčky a směs přendáme do zapékací nádoby. Do zbylé omáčky přimícháme krůtí maso a vložíme do středu nádoby. Posypeme zbývajícím parmezánem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je sýr na povrchu pěkně křupavý. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.