Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 300gramůLosos - filety
- 1hrstKopr čerstvý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- 2Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
- 3Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
- 4Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
- 5Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.