Špagety s lososem a koprovo-citronovou omáčkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
  • 2
    Filety lososa omyjeme a osušíme. Lososa nakrájíme na menší obdélníčky. Kopr omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme.
  • 3
    Omyjeme citron, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci citronové šťávy. Pomocí metličky v hrnci rozmícháme žloutky, citronovou kůru a šťávu, přidáme bílé víno, cukr, sůl a pepř. Vše na mírném ohni vyšleháme v hustší krém.
  • 4
    Nakrájíme na kostky dobře vychlazené máslo, které postupně vmícháme do omáčky. Poté přimícháme kopr a pokud je potřeba, omáčku dochutíme.
  • 5
    Uvařené špagety scedíme, ale nenecháme okapat, vložíme je zpět do hrnce a opatrně vmícháme kousky lososa. Lososa se špagetami opatrně mícháme a prohříváme asi 3 minuty. Špagety upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.