Špagety s lososem a krevetami
45 min.
Ingredience
- 300gramůLosos obecný
- 200mililitrůVíno bílé
- 1hrstBazalka
- 6kusůRajčata
- 150mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 115gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
4 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hluboké pánve položíme lososa kůží nahoru. Přilijeme víno, vložíme pár lístků bazalky, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a povaříme 5 minut. Poté rybu vyjměme a necháme vychladnout.
- 2Do pánve s vinnou omáčkou přilijeme smetanu a na drobné kousky nakrájená rajčata a znovu uvedeme do varu. Dobře promícháme a snížíme teplotu. Necháme povařit 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Rybu pomocí vidličky rozdělíme na velké kousky. Kůži a jakékoli kosti odstraníme. Přidáme vařené loupané krevety a kousky lososa do omáčky a opatrně vše promícháme. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané lístky čestvé bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.