Špagety s omáčkou Carbonara
30 min.
Ingredience
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyVejce slepičí
- 8plátkůAnglická slanina
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce necháme okapat.
- 3V misce rozšleháme vejce, smetanu, nastrouhaný parmazán, přidáme slaninu, promícháme a omáčkou přelijeme horké těstoviny.
- 4Zvolna zahříváme cca 1min dokud omáčka mírně nezhoustne.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo drceným pepřem, dozdobíme snítkou bylinek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Špagety s omáčkou Carbonara
Jupí, už nemusím objednávat tyto špagety donáškovou službou z restaurace 😁. Zvládla jsem je sama 😉. Děkuji za recept, protože je výborný a velice chutný. Doufám, že i ostatní si pochutnají stejně jako já. 😋
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Špagety s omáčkou Carbonara
jenom jednou by mi nějakej kuchaříček naplácal na carbonara smetanu,jenom jednou😮😮