Špagety s omáčkou Carbonara

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce necháme okapat.
  • 3
    V misce rozšleháme vejce, smetanu, nastrouhaný parmazán, přidáme slaninu, promícháme a omáčkou přelijeme horké těstoviny.
  • 4
    Zvolna zahříváme cca 1min dokud omáčka mírně nezhoustne.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo drceným pepřem, dozdobíme snítkou bylinek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Špagety s omáčkou Carbonara
Jupí, už nemusím objednávat tyto špagety donáškovou službou z restaurace 😁. Zvládla jsem je sama 😉. Děkuji za recept, protože je výborný a velice chutný. Doufám, že i ostatní si pochutnají stejně jako já. 😋
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Špagety s omáčkou Carbonara
jenom jednou by mi nějakej kuchaříček naplácal na carbonara smetanu,jenom jednou😮😮