Špagety s omáčkou z tuňáka
35 min.
Ingredience
- 600gramůŠpagety
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 200gramůTuňák v oleji
- 100gramůAnčovičky konzervované
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
135 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
- 2Konzervovaného tuňáka necháme okapat a rozdělíme jej na malé kousky. Ančovičky sdedíme a okapané nakrájíme na poloviny. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 3Připraveného tuňka, ančovičky a část petrželky v mixéru rozmixujeme s olejem. Přidáme smetanu, vše ještě jednou promixujeme a dochutíme pepřem a solí.
- 4Uvařené těstoviny scedíme, promícháme je s máslem, potom je smícháme s omáčkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.