Špagety s pancettou
30 min.

Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Parmezán
- 500gramůŠpagety
- 5litrůVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůPancetta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
16 mg
Cukr
504 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které následně vložíme špagety. Vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple. Mezitím dáme rozehřát do hluboké pánve olej, do nějž přidáme nadrobno nakrájenou pancettu a opékáme ji 8 minut. Smetanu s vejci rozšleháme, osolíme, opepříme. Uvařené špagety vrátíme opět do velkého hrnce, přidáme opečenou pancettu, vejce se smetanou a půlku nastrouhaného parmezánu. Pořádně promícháme a servírujeme na předehřáté talíře. Posypeme zbylým parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.