Špagety s piri piri kořením a vínem
22 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoření piri piri
- 500gramůMořské plody mix
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
7 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Podle pokynů na obalu uvaříme ve vroucí vodě šapgety "al dente". Vodu vylijeme a špagety držíme v teple.
- 2Na středním plameni rozehřejeme olivový olej a na něm restujeme krájenou cibuli a prolisovaný česnek do změknutí cibule, tj. asi 3 minuty.
- 3Poté přidáme koření piri piri, směs plodů moře a 2 minuty ohříváme, nalejeme víno, poté ještě minutu povaříme.
- 4Přihodíme na kosky rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr i nadrobno nasekanou petrželovou nať, na mírném ohni vaříme 5 minut.
- 5Hotovou omáčku rozdělíme na špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.