Špagety s pórkovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 4kusyPórek
- 500gramůŠpagety
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 5litrůVoda pitná
- 1šálekKečup
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a zprudka orestujeme na másle. Přidáme sůl, pepř, čerstvou nebo sušenou bazalku a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme. Uvařené špagety upravíme na talíře a přelijeme pórkovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Kečup podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.