Špagety s příchutí a vůní citronu

25 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvaříme ve vroucí osolené (1/2 kávové lžičky soli) vodě špagety asi 9 minut al dente.
  • 2
    Vedle v hlubší pánvi opražíme doměkka nadrobno nakrájené cibule asi 4 minuty. Podlijeme je suchým bílým vínem a citronovou šťávou a přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli a pepře a minutu zprudka provaříme. Potom ztlumíme oheň a vaříme ještě 5 minut.
  • 3
    Uvařené těstoviny scedíme a vyklopíme na pánev. Přidáme na kousky natrhanou řeřichu a 2 lžíce oleje. Vše promícháme.
  • 4
    Servírujeme na 4 talířích posypané parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.