Špagety s rajčaty a šalotkou

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Na každém rajčeti nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek, dužinu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Šalotku omyjeme, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Menší chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a opláchneme vodou. Takto připravené papričky rozkrájíme na nudličky. Šalotku, papričky a rajčata promícháme, dochutíme solí, pepřem a zalijeme olivovým olejem. Bazalku opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme na nudličky. Přidáme ji k zelenině.
  • 3
    Připravíme Mozarellu. Pokrájíme ji na kostky o hraně cca 2 cm. Uvařené špagety scedíme, necháme okapat. V hrnci je smícháme s rajčaty a Mozarellou. Dobře promícháme, na mírném ohni ohříváme 2 - 3 minuty do roztavení sýra. Občas zamícháme, aby se nepřipálily. Naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.