Špagety s rajčaty a se slaninou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spodní stranu rajčat nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Rajčata ponoříme do vody na 30 vteřin a vyjmeme je děrovanou naběračkou. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Nakrájenou slaninu vložíme do hlubší pánve, přidáme olej a smažíme při střední teplotě, až slanina pustí tuk. Vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 10 minut.
  • 3
    Přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Necháme vařit bez poklice 10 minut. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  • 4
    Odstavíme omáčku, přimícháme pokrájenou majoránku, dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny přelijeme omáčkou a dobře promícháme. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.