Špagety s torcellem a bylinkami

62 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
199 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.
  • 2
    Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.
  • 3
    Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.
  • 4
    Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.
  • 5
    Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.