Špagety s torcellem a bylinkami
62 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety
- 15mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůTuňák v oleji
- 200gramůŠunka dušená
- 30mililitrůKapary
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5mililitrůAnčovičky konzervované
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůCukr krupice
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůBylinky čerstvé - svazek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
199 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.
- 2Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.
- 3Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.
- 4Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.
- 5Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.