Špagety s vepřovým masem a rajčaty
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 900gramůŠpagety, Makarony
- 60gramůSůl
- 250gramůTuk
- 750gramůVepřová plec
- 1gramPepř černý mletý
- 1000gramůRajčata
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůProtlak rajčatový
- 10litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme téměř doměkka - nesmějí být převařené - v dostatečném množství osolené vody. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/5 dávky tuku.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na zbylé části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a 20-30 minut dusíme.
- 3Potom k masu přidáme opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a ještě krátce podusíme.
- 4Nakonec přidáme rajčatový protlak, znovu krátce podusíme a přisolíme.
- 5Při podávání na talíř dáme špagety a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty. Každou porci posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.