Špagety se slaninou a smetanou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
  • 2
    Mezi tím na pánvi na oleji restujeme asi deset minut pancettu pokrájenou na kostičky.
  • 3
    V hrnečku rozšleháme se smetanou vejce, osolíme je a opepříme.
  • 4
    Těstoviny vsypeme do hrnce, zalijeme vejci, přidáme opečenou slaninu a dvě lžíce strouhaného parmazánu. Pečlivě špagety promícháme, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 3. 2015
Doporučuji více smetany a méně vajec, jakmile jsem chtěla udělat "omáčku" jak se v receptu píše, udělaly se mi z toho spíše míchaný vajíčka. Jinak skvělý a jednoduchý recept.