Špagety se slaninou a smetanou
35 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 220gramůPancetta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 5lžicSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
- 2Mezi tím na pánvi na oleji restujeme asi deset minut pancettu pokrájenou na kostičky.
- 3V hrnečku rozšleháme se smetanou vejce, osolíme je a opepříme.
- 4Těstoviny vsypeme do hrnce, zalijeme vejci, přidáme opečenou slaninu a dvě lžíce strouhaného parmazánu. Pečlivě špagety promícháme, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 3. 2015
Doporučuji více smetany a méně vajec, jakmile jsem chtěla udělat "omáčku" jak se v receptu píše, udělaly se mi z toho spíše míchaný vajíčka. Jinak skvělý a jednoduchý recept.