Špagety se slaninou, smetanou a vejci
40 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana na vaření
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.
- 2Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.
- 4Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.
- 5Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.