Špagety se slaninou, smetanou a vejci

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.
  • 2
    Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 3
    Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.
  • 4
    Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.
  • 5
    Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.