Špagety se žampiony na víně

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na velmi malé kousky.
  • 2
    Špagety dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a nakrájené žampiony v něm krátce osmažíme. Pak je osolíme, opepříme a zaprášíme moukou, promícháme a ještě osmahneme. Do pánve přilijeme smetanu a víno, přidáme nakrájená rajčata a muškátový oříšek, vše promícháme a přibližně 10 minut vaříme na mírném ohni.
  • 4
    Uvařené měkké, ale stále pevné špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme k nim omáčku z pánve, promícháme je s ní a ještě krátce je prohřejeme.
  • 5
    Špagety s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.